Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO

În perioada 9-13 Mai 2019, la Alba Iulia va avea loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO având ca temă Focul! Teatre instituţionalizate, teatre independente, grupuri studenţeşti şi artişti liberi vor transforma Alba Iulia într-o cetate a artei!

Timp de 4 zile, publicul va avea ocazia de a asista la reprezentaţii diverse – teatru clasic, experimental sau absurd. Spectacolele vor fi oferite gratuit publicului şi se vor desfăşura atât în aer liber, în câteva locaţii din Cetate, cât şi în sălile de spectacol ale Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

La ediţia din acest an vor fi prezente în program 12 grupuri participante –  6 grupuri din străinătate Italia, Lituania, Spania, Ucraina, Rep. Moldova şi 6 grupuri din România:

IL LUOGO IN BUIO (Napoli, Italia)

KATASTROFA  (Livorno, Italia)

KUBAS (Kaunas, Lituania)

TEATRUL REPUBLICAN MUZICAL-DRAMATIC „B.P.Hasdeu“(Cahul, Moldova)

LA CALAMICLOWN (Girona, Spania)

KHARKIV THEATRE (Kharkov, Ucraina)

THESPIS – CCS Timişoara (Bistriţa, România)

TEATRUL XL  – CCS IAŞI (Iaşi, România)

MIRAGE – Centrul “Mihai Ursachi”  (Iaşi, România)

TRUVERII – CCS Bucuresti (Bucureşti, România)

DELART (Alba Iulia, România)

SKEPSIS (Alba Iulia, România)

Cu sprijinul Fundaţiei „Inter-Art”, Aiud şi a Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, arta plastică va fi reprezentată din nou în festival prin organizarea a două expoziţii inedite care amplifică dimensiunea internaţională a evenimentului.

Expoziţia Personală „Pionieri ai Teatrului Egiptean” semnată de Prof.Dr. Mohamed Zakaria Soltan (Cairo, Egipt) care include 15 lucrări originale dedicate celor mai mari actori egipteni din secolul trecut şi Expoziţia Internaţională de Afişe ce propune  Focul” ca temă de inspiraţie însumând 47 lucrări semnate de 22 de artişti din 10 ţări.

Programul detaliat al evenimentului va fi anunţat în perioada următoare.

Ediţia din acest an se bucură de prezenţa d-nei Dr.Joke Elbers (Critic, Academia de Teatru din Amsterdam) care va avea sarcina de a oferi un feedback critic participanţilor, fiind responsabilă în ultimii ani şi de monitorizarea festivalului la nivel internaţional. Se vor organiza pentru participanţi sesiuni de discuţii în scopul facilitării schimbului de experienţă, dezvoltării abilităţilor artistice şi împărtăşirii unor concepte de management artistic şi cultural.

Dimensiunea de formare şi schimb de experienţă va fi marcată la această ediţie şi de către regizorul Dan Victor care va susţine un atelier intensiv în cadrul programului pentru participanţi.

Nu se acordă premii ierarhizate sau distincţii speciale, fiecare grup concurează doar pentru a câştiga aplauzele spectatorilor şi pentru a-şi îmbogăţi expresia artistică. Toate grupurile participante vor primi trofee originale – opere de artă unice inspirate direct din povestea spectacolelor şi create de Ştefan Balog (Fundaţia Inter-Art, Aiud).

Evenimentul este organizat de Grupul Skepsis pe baza unui proiect cultural care are ca scop promovarea Municipiului Alba Iulia pe harta internaţională a evenimentelor de tineret. Mai multe instituţii, organizaţii sprijină şi anul acesta implementarea proiectului Apollo – Festival Internaţional de Teatru de Tineret, ediţia a V-a:   Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud; Fundaţia Comunitară Alba; Cercul Militar Alba Iulia.

Date

mai 09 - 13 2019
Expired!

Time

All Day

Leave a Comment